Sivu 1/1

Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 24 Kesä 2019, 12:36
Kirjoittaja kisude
Yle Areenaan on ilmestynyt kahdeksan jaksoinen podcast aseksuaalisuudesta nimeltään Viimeinen perversio https://areena.yle.fi/1-50197164

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 24 Kesä 2019, 19:13
Kirjoittaja Peikko
Tätä on odotettu! Kiitos Suomen Yleisradiolle.

Ehkä tämä meidän näkyväisyystyömme jo yli kymmenen vuoden ajalta on ollut yksi merkittäväkin tekijä siihen, että yhteiskunnallisen keskustelun kautta vihdoin yksi vaiettu ihmisryhmä saa nyt äänensä kuuluviin. Katsotaan mitä kaikkea tästä seuraa. Pääosin varmasti paljon vapauttavaa ja rakentavaa. Mutta olkaa valmiit myös siihen, että tietty joukko yhteiskunnallisesti taantumuksellisia tahoja tulee ryhtymään myös julkiseen ja kenties henkilökohtaiseenkin loanheittoon.

Nyt juuri tuntuu hyvältä.

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 25 Kesä 2019, 13:48
Kirjoittaja Peikko
Toistakymmentä vuotta olen näitä asioita seurannut ja lukenut jokseenkin kaiken mitä suomeksi asiasta on kirjoitettu. Tämä kahdeksanosainen haastattelukokoelma on parasta näkyvyystyötä, mitä aseksuaalisuudesta olen tänä aikana löytänyt. Tässä ei oikeastaan edes tutkita ilmiötä nimeltä 'aseksuaalisuus', vaan tässä 'aseksuaalisuus' on vain eräs tarkastelukulma ihmisenä olemisen ja seksuaalisen identiteetin tutkimiseen. Minusta niin on hyvä.

Käytännön vinkkinä: kun aloittaa haastattelusarjan kuuntelemisen ykkösosasta (alinna), niin kunkin haastattelun jälkeen ääni jostakin syystä säätyy pois. Eli klikattava se päälle aina kun seuraava haastattelu alkaa. Haastatteluiden pituus on keskimäärin 10-15 minuuttia. Ainakin itse kuuntelin ne putkeen, yhden isomman tauon pidin.

Teemoittain, hyvin karkeasti enintään kolmeen sanaan tiivistäen, haastatteluita voisi tyypittää esimerkiksi seuraavasti:

1. Aromanttisuus.
2. Sooloseksuaalisuus.
3. Neitsyys kulttuurisena itsenäisyytenä.
4. Miesroolin kyseenalaistava aseksuaalisuus.
5. Aseksuaali hyväksyvä parisuhde.
6. Häilyvä seksuaalinen identiteetti.
7. Romanttisen narratiivin ahdasrajaisuus.
8. Toinen murrosikä.

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 26 Kesä 2019, 22:35
Kirjoittaja otterstone
Wau, tuo podcast-sarja täytyy käydä kuuntelemassa! Aivan huippua, että ollaan (tai siis muut ovat, en minä henkilökohtaisesti ole tehnyt mitään näkyvyys- vaikuttamistyötä aseksuaalisuuteen liittyen :oops: ) saatu näinkin iso media houkuteltua tarttumaan aiheeseen.

Kiitos sarjan arvioinnista ja jaksojen teemojen avaamisesta, Peikko! Kyllä jo noista näkee, että aseksuaalisuutta on käsitelty sarjassa syvemmin kuin mitä sitä normaalisti on käsitelty niissä harvoissa - yleensä - lehtiartikkeleissa, joissa se on edes mainittu. (Muistan edelleen huvittuneen tyrmistyneenä Ilta-Sanomien/Iltalehden parin vuoden takaisen "Kuumimmat uudet seksitrendit" -lista-artikkelin, jossa aseksuaalisuus oli yksi näistä "kuumista seksitrendeistä" :D )

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 27 Kesä 2019, 12:03
Kirjoittaja Peikko
Kiitos :) ... Tämä on niin hyvä haastattelusarja, että sitä kannattaa nostaa esiin ja antaa myös myönteistä palautetta tekijöille.

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 27 Kesä 2019, 23:07
Kirjoittaja etana
Mä pelkään vähän vaan sitä, että koska tämä on podcast-sarja, eikä esim. tv-sarjamuodossa, ei suuri yleisö tätä löydä. Hienoa, että aseksuaalisuutta nostetaan esiin, mutta meistä kyynisimmät voisivat väittää tämän olevan ihan näön vuoksi. Tällä formaatilla ei kuitenkaan saada aikaan sitä näkyvyyttä, jota toivoisin.

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 28 Kesä 2019, 14:09
Kirjoittaja otterstone
Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa - ei tämä ole matkan pää vaan vasta välietappi :D Ja kaikki, edes pienikin (vaikka tämä on tosiaan ihan merkittävää näkyvyyttä vaikkei parasta mitä Yleltä oltaisiin voitu saada), näkyvyys on kotiinpäin ja aihe tyytyväisyyteen. Tästä on hyvä lähteä puskemaan eteenpäin.

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 28 Kesä 2019, 15:32
Kirjoittaja Mikaela
En muistanut kertoa tänne, mutta Aseksuaalisuus on juuri nyt (ollut viimeiset puoli tuntia) YLE Radio 1n Kulttuuriykkönen ohjelmassa ja tulossa YLE Areenaan osoitteeseen https://areena.yle.fi/1-50151009 .

Minulla on muuten Viimeisestä Perversiosta flaikkuja, joita olen tuomassa Kakkukerhoon (tänään 17:30 Steam Coffeessa Kaisaniemenkatu 3, valkoinen kuutti), vaikka olen alkanut murehtimaan miten paljon ihmisiä siellä voi olla ja miten olen aiempina vuosina paennut HeSetan ryhmistä kävijämäärien vuoksi.

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 28 Kesä 2019, 17:36
Kirjoittaja otterstone
Onkos tuossa huoli liian suuresta vai pienestä kävijämäärästä? :lol:

Re: Podcast aseksuaalisuudesta

Lähetetty: 29 Kesä 2019, 01:16
Kirjoittaja Mikaela
Liian suurta pelkäsin, mutta en paennut ihan heti.