Avatar
Muraalia
Viestit: 126
Liittynyt: 11 Maalis 2017, 23:42

Yle Perjantai 13.4.2018, vilaukselta mukana

No niin, tällä viikolla kävi näin. Keskustelut tiivistetty olennaiseen. Tää taustatarina ei varsinaisesti liity, se on vaan jotain mitä haluun jakaa koska mua naurattaa miten tää meni. Linkit itse videonpätkään ja muuhun tulee myöhemmin kunhan ne huomenna julkaistaan.

Maanantaina Jyväskylän Setan toiminnanjohtaja soittaa mulle.
Hän: Yle Perjantai -ohjelma haluis haastatella aseksuaalia, voinko antaa sun numeron?
Minä, suunnilleen vastaherännyt: Ööö joo? Laita vaan.

Hetken päästä Yle Perjantain toimittaja soittaa mulle.
Hän: Hei, suako vois haastatella meidän somevideoon? Aiheena on seksuaalinen nautinto niin mietittiin et aseksuaalinäkökulma vois olla mielenkiintoinen lisä. Se ois tän perjantain ohjelman kylkeen eli tarttis aika nopeasti jonkun tyypin joka suostuis olemaan kameran edessä.
Minä: No joo, voishan tuota varmaan. (Mietin myös kysymyksen laittamista eteenpäin tänne foorumille tai naamikseen, koska mua on haastateltu aiemminkin ja jos joku muukin välillä haluis, mutta koska ilmeinen kiire niin aattelin et helpompaa näin.)
Hän: Kiva, voidaanko tulla huomenna? Kysyn vielä noi kameramiehet.
Minä: Joo, käy.

Alan miettiä paljonko kämppä kaipaa siivousta, täällä on vähän kaaosta taas vaihteeksi.

Hetken päästä toimittaja soittaa taas.
Hän: Hei meidän kameramiehet on huomenna varattuja, voidaanko tulla tänään? Täältä ajelis sen pari tuntia.
Minä: Öööööö (suunnitellen raivokasta pikasiivousta) no joo, tulkaa vaan.

*parin tunnin raivokas pikasiivous* Heidän lähtö lopulta viivästyi jonkin verran ja sain lisäaikaa, eli ehdin jopa syödä leivän siinä jossain välissä. Mut sen verran kiirehuitelua oli etten hirveesti ehtinyt ajatella tai panikoida mitä sanon. Enemmän mietin "mitä mä laitan päälle?! mitä teen mun hiuksille?!"

Toimittaja ja kameramies roudasivat mun yksiöön kaksi kameraa ja lamppuja, sit siirreltiin vähän huonekaluja että saatiin kaikki kohdalleen. :D Oli hiukka surralistinen fiilis, mitä hittoa täällä tapahtuu, mihin mä taas lähdin? Juteltiin ensin vähän alustavasti ja sit kun kamerat ja kaikki oli valmiina niin tehtiin se varsinainen haastis. Oli jännää mut meni aika hyvin. :) Noin minuutin-kahden pätkä siitä vain tulee, mutta toimittaja halusi tehdä kylkeen myös artikkelin joten vedettiin reilun tunnin mittainen haastattelu.

Tänään sain sähköpostiin artikkelista version kommentoitavaksi, ja vähän myöhemmin myös videon. Artikkeliin mulla oli tarjota aika paljonkin lisäyksiä, koska tässä oli muutama yö välissä aikaa miettiä "äh kun osin sanonut paremmin!" ja "höh miksen keksinyt tuota kameran edessä?" :lol: Mut video olikin tosi jees! :D Pelkäsin et näytän ja kuulostan ihan tyhmältä ja puhun tyhmiä, tai vähintään että ne editoi sen ihan huonosti, mut ei. Toki voisin treenata näkyvämpää hymyä ja monipuolisempaa intonaatiota, mutta sisällöllisesti se on ihan jees. :) Ja mä ymmärsin että se on "vaan" somevideo, mut ilmeisesti se tulee siihen telkkulähetyksen sekaan kanssa. :shock: :lol: Ahhaha, toivottavasti se on sit muidenkin mielestä ihan ok.

No, Yle Perjantai tulee siis ykköseltä (ja Areenasta) huomenna 13.4. klo 21.05, ja jää Areenaan katseltavaksi kai sen kuukauden ajaksi, vai mitä ne siellä yleensä on. Tää mun puolitoistaminuuttinen pätkä julkaistaan huomenna myös Perjantain naamiksessa, linkkaan sen kunhan se tulee.

Että niin, sitä ollaan sit nimellä ja naamalla valtakunnanmediassa puhumassa seksistä, ei perse :lol: Kaikkeen mä lähen.
Viimeksi muokannut Muraalia, 13 Huhti 2018, 10:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

kaurapuuro
Viestit: 58
Liittynyt: 08 Maalis 2017, 07:44

Re: Yle Perjantai 15.4.2018, vilaukselta mukana

Wau, en muuta osaa sanoa, melkein tekee jopa mieli katsoa ohjelma, kun normaalisti en katso juurikaan tvtä enää :)

Laudeliina
Viestit: 8
Liittynyt: 05 Huhti 2018, 12:14

Re: Yle Perjantai 15.4.2018, vilaukselta mukana

Ei kun hatunnostot sinulle, minä olisin kyllä pysynyt visusti vällyjen alla :D Ehkä nopea aikataulu toisaalta vähensi liikaa murehtimista, vaikka pikasiivous on varmasti ollut oma näkynsä.

Ja muuten, eikös huomenna ole perjantai 13. päivä? ...Ou nou. :o :D

amyg
Viestit: 30
Liittynyt: 11 Maalis 2017, 23:37

Re: Yle Perjantai 15.4.2018, vilaukselta mukana

Vau, hatunnosto täältäkin! :)

Avatar
Muraalia
Viestit: 126
Liittynyt: 11 Maalis 2017, 23:42

Re: Yle Perjantai 15.4.2018, vilaukselta mukana

Nyt on somevideo esillä, näkyy naamiksessa: https://www.facebook.com/yleperjantai/v ... 002786629/
(Julkisten videoiden pitäisi näkyä vaikkei olisi tunnuksia sinne.)

Laudeliina kirjoitti:
12 Huhti 2018, 21:33
Ja muuten, eikös huomenna ole perjantai 13. päivä? ...Ou nou. :o :D
Niinpä muuten on :D Mä vielä mukamas katoin ton päivämäärän, enkä silti nähtävästi missään vaiheessa tajunnut kirjoittaneeni sen parikin kertaa pieleen. :lol: Korjataas noi hämäävät typot tuolta...

villi
Viestit: 15
Liittynyt: 22 Touko 2017, 10:18

Re: Yle Perjantai 13.4.2018, vilaukselta mukana

Hyvin vedit! Kiitos että annoit ohjelmaan kasvot tälle poppoolle. Tuntuu että näkyvyys on tarpeen, kun aseksuaalisuus on niin tuntematon konsepti monille (ja se näkyy selkeästi myös febun joistain noista harvoista kommenteista :lol: ).

Laudeliina
Viestit: 8
Liittynyt: 05 Huhti 2018, 12:14

Re: Yle Perjantai 13.4.2018, vilaukselta mukana

Kävin minäkin nyt katsomassa, oikein edustavahan siitä tuli. Ainakin itselleni välittyi sinusta tietynlainen seesteisyys ja hyvä itsetunto, mikä varmasti auttaa ihmisiä myös kuuntelemaan ja ottamaan asian vakavissaan.

Taustamaisema verhoineen on tosi jees, ei uskoisi, että siellä on ollut joku siivousoperaatio käynnissä :D

Avatar
Mormuska
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Maalis 2017, 18:46

Re: Yle Perjantai 13.4.2018, vilaukselta mukana

Tästäkö puhuit? :D Oli oikein hyvä artikkeli ja kiittelin mielessäni kovasti.

https://yle.fi/uutiset/3-10160880

Avatar
Muraalia
Viestit: 126
Liittynyt: 11 Maalis 2017, 23:42

Re: Yle Perjantai 13.4.2018, vilaukselta mukana

Joo tosiaan, juuri tuo artikkeli :) Olin reissussa kun se julkaistiin enkä sit muistanut käydä sitä tänne linkkaamassa, hyvä että linkattiin mun puolesta. :) Vähän tuo otsikko on liikaa :lol: mut itepä menin sanomaan.

Artikkeli kun tosiaan alkaa sillä tiedolla ettei pussailu tunnu musta miltään, niin tää asia piti ottaa tuon kyseisen ex-poikaystävän kanssa sit puheeksi. En ollut sitä sille aiemmin kertonut, koska tuntui eron jälkeen vähän turhalta ja ikävältä sanoa tuollaisia, kun ei sillä enää ole väliä. Mutta sitten menin hölisemään toimittajalle, ja halusin kuitenkin kertoa tyypille itse, ettei se eka kertaa saa sitä tietoa jostain artikkelista. :/ Kiitteli myöhemmin varoituksesta, kun oli lukenut jutun, sanoi että olisi varmaan kolahtanut vähän kipeästi jos ei olisi tiennyt. Taisi vähän kolahtaa silti, mutta sentään vähemmän.

Jännäsin etukäteen tuleeko tästä millaista palautetta, kun tämmöinen aihe omalla nimellä ja kaikkea. Oon lueskellut kommentteja Perjantain naamissivulla, suurin osa ihan hyviä, pari vähemmän fiksua, mutta niidenkin alla ihan hyviä vastauksia. Vastustin kiusausta mennä ite vastaamaan joihinkin kommentteihin, vaikka hirveästi teki mieli! :D Vähän odotin/pelkäsin ilmestyykö naamiksen kautta jotain häröjä viestejä, mutta rauhassa oon saanut yhä olla. :) JklSeta välitti mulle yhen kiitosviestin sähköpostilla. Suku ja perhekin on ottanut asian erinomaisesti, jaoin tän omalla seinällä ja sain vain peukkuja, sydämiä ja kannustusta, jopa mun vanhat tädit on peukuttaneet. Siskon kanssa käytiin hyvät keskustelut taas seksuaalisuuksista ja aiheesta julkisesti puhumisesta.

Eli kaikkiaan, ihan hyvin tais mennä. :)

amyg
Viestit: 30
Liittynyt: 11 Maalis 2017, 23:37

Re: Yle Perjantai 13.4.2018, vilaukselta mukana

Mahtavaa, hyvin meni ja kiva kun raportoit vielä jälkitunnelmia tänne! :)

Palaa sivulle “Aseksuaalisuus julkisuudessa”