Vieras

Aseksuaali vai frigidi

13 Heinä 2017, 21:25

Hei! Rakkaus ja romantiikka on kiinnostanut, mutta seksi ei koskaan. En vain saa siitä mitään tyydytystä. Olen ollut parisuhteessa jo kauan ja harrastamme seksiä säännöllisesti, ehkä noin kerran kahdessa viikossa tai kerran viikossa.
Mitä harvemmin, sen parempi minun mielestäni. Olemme yhdessä vaiheessa eläneet jopa muutaman vuoden ilman seksiä, mikä ei häirinnyt minua yhtään. Suoraan sanottuna.
Olen alkanut miettiä, että olenko frigidi vai aseksuaali. Suostun seksiin, koska rakastan kumppaniani ja huomaan hänen nauttivan siitä. Itse en saa siitä mitään irti. En ole koskaan saanut orgasmia ja itsetyydytystäkään en harrasta, koska siinä vain käsi väsyy ilman tulosta.
Olenko frigidi vai aseksuaali?

Minde
Ylläpitäjä
Viestit: 199
Liittynyt: 26 Helmi 2017, 16:25
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Aseksuaali vai frigidi

30 Elo 2017, 19:05

Hei!

Valitettavasti emme voi auttaa sinua toivomallasi tavalla. Tämä johtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin tällä foorumilla kunnioitetaan itsemäärittelyoikeutta eli jokaisella on oikeus määrittää itse oma seksuaalinen suuntautumisensa. Ja toisekseen kukaan ei voi määrittää toisen henkilön puolesta tämän seksuaalista suuntautumista, vaikka haluaisikin, koska seksuaalisen suuntautumisen määrittämämisessä tulee tietää millaisia tunteita ihminen tuntee/ei tunne muita ihmisiä kohtaan.

Aseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen. Aseksuaaleiksi itsensä määrittävät ihmiset tuntevat vain vähän tai eivät tunne lainkaan seksuaalista vetovoimaa muihin ihmisiin. Aseksuaalit voivat tuntea muita vetovoiman tunteita muihin ihmisiin kuten romanttista vetovoimaa. Aseksuaalien seksuaaliset tarpeet, suhtautuminen seksiä kohtaan sekä seksin harrastamiseen liittyvät asiat ovat hyvin yksilöllisiä.

Voit rekisteröityä tämän foorumin käyttäjäksi, niin pääset tutustumaan paremmin aseksuaaleihin. Siitä voisi olla sinulle apua. Myös Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelusta voisi olla apua:

https://www.sinuiksi.fi/
https://www.sinuiksi.fi/selaa-kysymyksia/aseksuaalisuus


Frigidiyteen liittyen en osaa sanoa mitään, koska en ole siihen koskaan perehtynyt, joten se on minulle melko tuntematon käsite.

Toivottavasti sinulle selviää tämä mieltäsi askarruttava asia. :)

Joo

Re: Aseksuaali vai frigidi

12 Kesä 2020, 18:18

Mitä väliä sillä on, kumpi olet? Jos kysytään vonkaavalta mieheltä, olet varmasti frigidi. Jos kysytään joltakin lbtg-yhteisön jäseneltä, lienet ase.

Jos minä olisin sinä, keskittyisin ihan muihin asioihin kuin siihen, millä nimellä haluttomuuttaan pitäisi muille selitellä. Ei pidä. Et ole seksiä velkaa kenellekään.

Keskittyisin siihen, mitä haluan kaikella sillä ajalla ja energialla tehdä, joka jää yli seksin perässä juoksemisesta. Kun tätä tekee tarpeeksi kauan, eivät miehet enää edes lähesty. Energia muuttuu, etkä viehätä heitä samalla tavalla kuin silloin, kun elämäsi pyörii seksin (tai seksittömyyden) ympärillä.

wondergirl
Viestit: 5
Liittynyt: 11 Elo 2018, 22:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Aseksuaali vai frigidi

13 Kesä 2020, 07:44

Itseäni ei ole koskaan kukaan mies lähestynyt vonkaamismielessä livenä. Ilmeisesti olen ihan ok näköinen hoikka ja suht naisellisen näköinen nainen (siro olemus). Varmaan tämä johtuu siitä, että viestitän jotenkin tiedostamattomasti, että minussa ei ole sellaista asiaa kuin seksuaalisuus. En meikkaa, pidä korkokenkiä tai pukeudu erityisen paljastavasti. En käy myöskään baareissa. Minua hämmästyttää oikeastaan Me too -tyyliset keskustelut, kun en ole koskaan kokenut elämässäni mitään sinne päinkään.

Frigidi tai ace käy molemmat minulle. Tarve määritellä itseä seksuaalisuuden suhteen syntyi vasta, kun jossain mediassa törmäsin aceuteen.

Palaa sivulle “Vierailijoille”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija