otterstone
Viestit: 39
Liittynyt: 24 Tammi 2019, 10:36

Aseksuaalisuus mainittu - torilla tavataan?

The Atlanticin pitkä ja kiinnostava artikkeli syvästä ystävyydestä ja eroista ystävyyden ja parisuhteen arvostuksessa mainitsee ohimennen myös aseksuaalisuuden: https://www.theatlantic.com/family/arch ... ce/616779/

Caveat: artikkeli tarkastelee aihettaan käytännössä vain Yhdysvaltojen näkökulmasta.

DarkSparkle
Viestit: 73
Liittynyt: 12 Tammi 2019, 16:01

Re: Aseksuaalisuus mainittu - torilla tavataan?

otterstone kirjoitti:
31 Loka 2020, 07:28
Caveat: artikkeli tarkastelee aihettaan käytännössä vain Yhdysvaltojen näkökulmasta.
Kaikki englanninkielinen LGBTQA+ -informaatio (suomeksi kun ei tahdo löytyä) on USA-keskeistä. Sateenkaari-ihmisten historiasta ja oikeuksista muissa maissa (kuten suomessa tai euroopassa) ei tunnu löytyvän tietoa mistään kielellä, jota ymmärtäisi.

otterstone
Viestit: 39
Liittynyt: 24 Tammi 2019, 10:36

Re: Aseksuaalisuus mainittu - torilla tavataan?

Valitettavasti totta :( On jotenkin nurinkurista, että itsekin tunnen USAn sateenkaari- ja AIDS-historian huomattavan paljon paremmin kuin Suomen vastaavat.

Setan sivuille on koottu tiivistetty aikajana sateenkaarihistoriasta, jonka lähteenä viitataan yhteen printtiteokseen ja yhteen PDF:ään: https://seta.fi/ihmisoikeudet/sateenkaa ... -suomessa/ . Lisäksi on tietysti Ylen neliosainen dokumenttisarja ”Homo-Suomen historia”, mutta muuten tietoja Suomen sateenkaarihistoriasta täytyy suurin piirtein kalastella yksittäisistä lehtihaastatteluista.

Toki jos jollakulla on tiedossa muita lähteitä, niin laittakaa ihmeessä linkkiä/vinkkiä ketjuun.

PS. Syy, miksi laitoin kyseisen caveatin, oli nimenomaan tehdä sitä näkyvämmäksi, kuinka paljon sateenkaari- ja aseksuaalisuuskeskustelukin pyörii Yhdysvaltojen ympärillä suurimman osan sen lähteistä ollessa yhdysvaltalaisia.

Palaa sivulle “Aseksuaalisuus julkisuudessa”