Vieras

Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Onko asekssuaali ihminen, jota yhdyntä ei kiinnosta tai kiihota?

Peikko
Viestit: 294
Liittynyt: 13 Huhti 2017, 21:02

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Ehkä niin, että ei erityisesti kiinnosta kovinkaan paljon. Kiihotus on enemmän fysiologinen asia. Mutta varmaan on muitakin mielipiteitä ja myös eroja aseksuaalien välillä.

Vieras

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Olenko siis aseksuaali, kun en halua yhdyntää, mutta haluan että minua tyydytetään käsin tai suulla?

Peikko
Viestit: 294
Liittynyt: 13 Huhti 2017, 21:02

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Et vain liene yhdyntäkeskeinen seksuaali, vaan "hyväilykeskeinen" tai jotakin sellaista. Mutten oikein tunne noita asioita.

Vieras

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Mutta yhdyntä ei kiinnosta juuri siksi, että toisten ihmisten sukupuolielimiä ei voi koskettaa tai hyväillä niiden inhoamisen vuoksi. Ei edes käsin, saatikka suulla.

Peikko
Viestit: 294
Liittynyt: 13 Huhti 2017, 21:02

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Aseksuaaleilla on aika lailla samanlainen suhtautuminen sukupuolielimiin kuin seksuaaleillakin. Monikaan ei tunne inhoa tai torjuntaa. Aseksuaaleja vaan ei kovin paljon kiinnosta.

Mae
Viestit: 15
Liittynyt: 06 Maalis 2017, 10:56

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Aseksuaalisuuden kirjoon kuuluu monenlaista suhtautumista eri asioihin, mutta määritelmällisesti käsittääkseni aseksuaalisuus on sitä, ettei tunne seksuaalista vetoa kehenkään tai tuntee sitä hyvin vähän tai hyvin harvoin tai demiseksuaalien tapauksessa tarvitsee voimakkaan emotionaalisen siteen tunteakseen seksuaalista vetoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei aseksuaali (juurikaan) tunne halua harrastaa seksiä tiettyjen ihmisten kanssa (tarkoittaen sitä, että yleinen halu seksuaalisuuteen voi olla, se vaan ei kohdistu kehenkään, vähän niin kuin homoseksuaalit tuntevat eri sukupuolien edustajia kohtaan tai heteroseksuaalit saman sukupuolen edustajia kohtaan, aseksuaali vain tuntee kaikkia kohtaan). Osa aseksuaaleista ei koe ollenkaan halua seksuaalisiin tekoihin. Seksuaalinen suuntautuminen on siis libidosta (eli seksivietistä) erillinen asia. Aseksuaalisuus nähdään nykyvalossa (aseksuaalien keskuudessa ainakin, toivottavasti myös muualla) seksuaalisena suuntautumisena. Toisin sanoen, se mitä seksuaalisia tekoja haluat, ei kerro mitään siitä, mikä on seksuaalinen suuntautumisesi.

Jokaisella on itsemäärittelyoikeus, joten ulkopuolelta kukaan ei voi sanoa, mitä olet tai olet olematta (paitsi sen, että kuulut ihmislajiin). Sinä olet kuitenkin ainoa ihminen, joka tietää, mitä pääsi sisällä tapahtuu. Suosittelen tutustumaan eri määritelmiin (joita löydät englanninkielisinä esim. AVENin sivustolta asexuality.org) ja miettimään, osuuko mikään niistä yhteen sisäisen maailmasi kanssa ja myös sitä, onko tämä määrittely itsellesi hyödyllistä. Pakkohan sinun ei ole itseäsi määritellä, voit olla ihan yksinkertaisesti sinä, ilman mitään lokeroita. Se on myös osa itsemäärittelyoikeutta, olla määrittelemättä itseään mihinkään kategoriaan.

Toivottavasti sepustuksistani on jotain hyötyä, ja muut foorumilaiset voivat vapaasti olla eri mieltä tai lisätä kohtia. :D

Vieras

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Kiitos vastauksista! Englanniksi on liian haastavaa ymmärtää näitä, siksi kyselen täällä.

Tarkoitetaanko näissä määritelmissä seksillä kumppanin kanssa nimenomaisesti yhdynnässä olemista? Tai kun aseksuaali ei tunne seksuaalista vetoa niin ei tunne halua sukupuoliyhteyteen kenenkään kanssa?

Voiko aseksuaalikin kuitenkin tuntea halua muihin seksuaaliin tekoihin kumppanin kanssa tyydytystä saadakseen?

Mae
Viestit: 15
Liittynyt: 06 Maalis 2017, 10:56

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Niin no, seksihän pitää sisällään muutakin kuin yhdynnän. Ehkä sen voisi ajatella niin, että kaikki, mitä tehdään saadakseen seksuaalista mielihyvää (JA mihin kaikki osapuolet ovat suostuvaisia) on seksiä. Muutoinhan esimerkiksi kahden fyysisesti naisen välinen seksi ei olisikaan seksiä.

Tässä kohtaa suosittelen tutustumaan Sinuiksi-palveluun (linkki löytyy sivun alalaidasta, AVENin alla). Siellä ihmiset voivat nimettöminä esittää juuri tämänkaltaisia kysymyksiä, joihin vastaavat koulutetut seksuaalineuvojat (vai oliko se seksuaaliterapeutit?). Palvelu on suomenkielinen ja vanhoja vastauksia voi lukea kuka tahansa. Sieltä saatat saada hyödyllistä apua. Toivon, että löydät ne vastaukset, mitä kaipaat, oli se sitten mistä vaan.

Vieras

Re: Mitä aseksuaalisuus tarkoittaa

Kiitos vinkistä Sinuiksi-palveluun. Ehkä tämä alkaa jo avautua.

On sitten väärinymmärrys, että aseksuaalisuus tarkoittaisi samaa kuin yhdyntähaluttomuus ja/tai inho toisten ihmisten sukuelimiä kohtaan.

Seksiinkin on luettava kaikenlainen seksuaalista mielihyvää tuottava toiminta.

Palaa sivulle “Vierailijoille”