Henri
Viestit: 77
Liittynyt: 01 Huhti 2017, 15:21

Ryhmähaastattelu?

Minulla on joskus käynyt mielessä, että pitäisi tehdä ryhmähaastattelu lehteen aseksuaalisuudesta. Oma kanttini ei riittäisi lehtihaastatteluun nimellä ja kuvalla, jos olisin jutussa ihan yksin. Se veisi paljon huomiota pois yksittäisestä ihmisestä, jos jutussa olisi kaksi tai useampi haastateltavaa. Mitä mieltä olette?

Ilmoitelkaa minulle, jos etsitään erityisesti miespuolista aseksuaalia. Mielestäni meitä haastatellaan aivan liian harvoin. Voin kenties osallistua ihan nimellä ja kuvalla, jos haastatteluun tulee muitakin samalla.

Avatar
Mattiina
Viestit: 36
Liittynyt: 05 Helmi 2018, 19:15

Re: Ryhmähaastattelu?

Samaa mieltä! Yksin haastatteluun tai muuhun tilanteeseen meneminen olisi hirveetä, mutta jos siinä olisi edes yksi toinen kaverina niin olisi helpompi. Ja aseksuaalisuus kaipaisi kasvoja kertomaan siitä, kun tietoa löytyy netistä suht vähän ja aseksuaalisuus on niin vähän tunnettu juttu.. tuli nyt vähän tämmöistä "ääneen" ajattelua ^^' mut pointti on että oon samaa mieltä :D
Jos kumpikaan ei muuta kurssiaan
Ne hautaa meidät
Niin kuin muistot haudataan

Avatar
Innocentpony
Viestit: 170
Liittynyt: 14 Maalis 2017, 11:26

Re: Ryhmähaastattelu?

Minusta tuskin olisi nimellä ja kuvalla julkisuuteen, tai edes jommalla kummalla, mutta yleisesti ottaen Henrin idea on hyvä! Tästä heräsi joitain ajatuksia:

aina jos/kun haastatellaan vain yhtä yksilöä, lukija pääsee helpolla ajattelemaan "ohhoh onpas kumma yksilö?! No, joku poikkeustapaus kai tuokin...", ja näin tapahtuu, vaikka lehdissä olisi aina silloin tällöin juttua yksittäisistä aseksuaaleista (tai jostain muusta vastaavasta huonommin tunnetusta pienryhmästä). Mutta jos jutussa on kerralla useampi henkilö, esim. 3-10, niin, kuten Henri sanoikin, huomio kulkeutuu pois yhdestä tietystä, ja myös tulee käsitystä, että se ei olekaan mikään "yksi pikku poikkeama", vaan että kyseessä on tosiaan ryhmä tällaisia ihmisiä. Siis ei pelkästään "tämä jutussa mainittu ryhmä", vaan yleisesti, ihmiskunnassa oleva ryhmä.

Toivottavasti idea saa kannatusta jossain muodossa!

Avatar
Mormuska
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Maalis 2017, 18:46

Re: Ryhmähaastattelu?

Ryhmähaastattelu ois ihan mielenkiintonen :D Aliaksella ehkä mieluiten mutta koska asun Itä-Suomessa niin pitäisi varmaan sekin tehdä jotenkin etänä

Avatar
aoxoa
Viestit: 23
Liittynyt: 22 Loka 2017, 23:51
Paikkakunta: Tampere
Viesti: Kotisivu

Re: Ryhmähaastattelu?

En tue kyllä ajatusta yhtään. Mun mielestäni printti on niin kuollut media ja kun yritetään tiivistää ihmiskohtaloita ja ilmiöitä joihinkin ympäripyöreisiin lehtijuttuihin niin enemmän kun yleensä kaadutaan naamalleen tavalla tai toisella.

Asiasta toiseen, olisiko jengillä kiinnostusta indie-dokumenttielokuvaan aseksuaalisuudesta? Mulla on pyörinyt jonkun aikaa mielessä, että ois sika makeeta kuvata joku lyhyehkö dokkari mystisistä ace-otuksista ja kaikista niistä ongelmista joita elämässä eteen putkahtelee ja on putkahdellut. Kuvakerronnan kautta on niin paljon tiiviimpää tislata ruutuihin ihmisten tuntemuksia ja antaa puheenvuoroja niin asianomaisista tutkijoihin. Esmes tää on niin hiton inspiroiva ja kuitenkin niin simppeli audiovisuaalinenspegtaageliluomus.
You are much more than that. I have written a subroutine specifically for you – A programme within the programme. I have devoted a considerable share of my internal resources to its development.

Sampsa
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Elo 2018, 14:16

Re: Ryhmähaastattelu?

Moi!

Olen vapaa toimittaja ja miettinyt juttua aseksuaalisuudesta jo pitkään. Oli hauska törmätä täälla heti aluksi keskusteluketjuun, jossa mietitään ryhmähaastattelua aiheesta. Mielelläni sellaisen tekisin, mikäli kiinnostuneita löytyy.

Kuten täälläkin on puhuttu, olisi parasta, jos haastateltavia löytyisi useita. Silloin myös näkökulmia olisi enemmän, eikä kukaan joutuisi yksin antamaan kasvojaan koko asialle. Mieluiten haastattelisin ihmisiä heidän omilla nimillään, mutta myös anonyymihaastattelu on mahdollinen.

Asun Pohjois-Karjalan perukoilla Valtimolla, mutta käyn Etelä-Suomessa lähes kuukausittain, joten haastattelu voidaan hyvin tehdä esim. Helsingissä, mikäli se on haastateltaville paras sijainti. Ja olisin siis tekemässä isompaa juttua, en mitään pikaruokaa. Jutun sisältö on ptkälti kiinni haastateltavista - ei ole ollut tapana panna sanoja toisten suihin.

Olen 39-vuotias narratiiviseen journalismiin erikoistunut toimittja ja Hesarin radiokriitikko. Kirjoitan säännöllisesti Hesarin lisäksi useisiin aikakauslehtiin. Olen työskennellyt myös Ylelle.

Minuun voi ottaa luottamuksellisesti yhteyttä sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse: 044-2921 262. Jos juttu etenee, tarkemmat detaljit kannattanee sopia näitä reittejä, eikä avoimella foorumilla. Toki seurailen keskustelua myös täällä.

Helteisin terveisin

Sampsa Oinaala

amyg
Viestit: 30
Liittynyt: 11 Maalis 2017, 23:37

Re: Ryhmähaastattelu?

Valitettavasti itse en uskalla lähteä haastateltavaksi, mutta haluan kuitenkin sanoa, että todella hieno idea, Sampsa! Toivottavasti löydät haastateltavia ja saat jutun toteutettua :)

Avatar
Mormuska
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Maalis 2017, 18:46

Re: Ryhmähaastattelu?

Ooh, toivon, että tuon haastattelun saisi kasaan! Itse en vain Joensuusta juuri kykene siirtymään paikasta A paikkaan B kun työt vievät mukavasti aikaa.

Sampsa
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Elo 2018, 14:16

Re: Ryhmähaastattelu?

Tähän mennessä olen löytänyt yhden haastateltavan. Rupesin miettimään, että jos kiinnostuneita tulee eri puolilta Suomea, voisin myös harkita tekeväni haastattelut erikseen, enkä ryhmäsessiona. Mutta joka tapauksessa olisi kiva, että olisi pari-kolme haastateltavaa. Esim. Joensuuhun pääsen helposti, kun asun samassa maakunnassa - tosin ihan toisella laidalla...

Palaa sivulle “Aseksuaalisuus julkisuudessa”