Neuvoa

Voiko olla homo- ja aseksuaali yhtä aikaa?

Yläkoulussa oli yksi luokkakaveri joka yritti ystävystyä kanssani (olen luonnostani yksinäinen ja olo on parempi kun ei tarvitse olla tekemisissä ihmisten kanssa eikä se tunnu ollenkaan pahalta), mutta en koskaan varsinaisewti tuntenut sitä mutta minulla lieni jonkin sortin ihastus siihen.
Sitten oli samaa sukupuolta oleva terveydenhoitaja. En varsinaisesti tuntenut mitään, mutta seura kelpasi ja kun kävin viimeisen kerran ennen ysiluokan loppumista, itketti vähän ja valehtelin olevani epävarma tulevaisuudesta.
En ole sitä ennen tai sen jälkeen tuntenut mitään ketään kohtaan enkä ole koskaan pitänyt sitä outona. Runkkaan joskus outoihin clickbait-ilmeisiin youtubessa ja muualla (yleensä näitä clickbaitilneitä tosin esiintyy vain minun sukupuolellani, enkä yleensä näe kroppia kiinnostavina)

kaurapuuro
Viestit: 58
Liittynyt: 08 Maalis 2017, 07:44

Re: Voiko olla homo- ja aseksuaali yhtä aikaa?

Aseksuaalit yleensä jakavat "romanttisuuden" ja seksuaalisuuden erikseen. Esimerkiksi itse sanoisin olevani heteroromanttinen, eli pidän vastakkaista sukupuolta ja heidän seuraansa erittäin miellyttävänä ja olen ollut erittäin rakastunut muutaman kerran mutta ei ole mitään mielenkiintoa seksiin heidän kanssaan.

Eli heterotomanttisuus, homoromanttisuus, biromanttisuus ja sitten kun ei ole kummastakaan kiinnostunut parisuhdemielessä aromanttisuus.

Nämä termit käy ihan yhtä hyvin seksuaaleillekin, mutta ei varmaan hirveästi ole tarvetta niille jos tietää rakastuvansa tiettyihin tyyppeihin ja niiden kanssa haluaa seksiäkin, aseksuaaleille varmaan ollut enemmän tarvetta tällaisille termeille selittääkseen asioita.

(On ymmärtääkseni muitakin termejä mutta mielestäni ne on jo huomattavasti vaikeampi ymmärtää, ainakin itselleni niin en enempää yritä sotkea asioita :) )
Eli voit hyvinkin olla kiinnostunut/rakastunut samaan/eri/molempiin sukupuoliin ja olla aseksuaali

DarkSparkle
Viestit: 73
Liittynyt: 12 Tammi 2019, 16:01

Re: Voiko olla homo- ja aseksuaali yhtä aikaa?

Kyllä kai, seksuaalinen suuntautuminen ja romanttinen suuntautuminen lienevät eri asia.

Avatar
Innocentpony
Viestit: 170
Liittynyt: 14 Maalis 2017, 11:26

Re: Voiko olla homo- ja aseksuaali yhtä aikaa?

Miksi ei voisi olla homo ja aseksuaali yhtä aikaa? Voihan sitä olla hetero ja aseksuaalikin yhtä aikaa.
Aseksuaalina ei tunne tarvetta tai vetoa fyysiselle naimiselle (tai välttämättä edes runkkaamiselle). Silti voi olla romanttisessa mielessä kiinnostunut ihmisistä eli haluta seurustelusuhteen - tai vain tuntea tietyn yksilön attraktiiviseksi ja kiehtovaksi, eri tavalla kuin perus kaverin. Romanttinen orientaatio sitten määrittelee sen, mihin sukupuoleen tuo attraktiivisuuden kokeminen ja suhteen haluaminen kohdistuu.

Jos oikein lähtee pyörittelemään, niin käsittääkseni ihminen voi olla jopa esim. bi-romanttinen heteroseksuaali, eli tuntea romanttista vetoa kumpaankin sukupuoleen, mutta fyysista naintihalua vain omaansa. Tai olla aromanttinen jokin-seksuaali, eli haluta kyllä fyysista panemista, muttei tunne lainkaan tarvetta seurustelulle henkisellä tasolla. Voihan sitä olla ihan mitä vain.

Palaa sivulle “Vierailijoille”